OVER HET GROENE HUISJE

de voorzijde

OVER HET GROENE HUIS

Bovenop een berg met 360 graden zicht over de baai van Mavrovouni, de schitterende heuvels van de Mani en de hoge bergen van de Tayetos staat een beeldschoon authentiek Grieks huis: een ultiem gevoel van vrijheid.

Ons huis is geschikt voor twee personen en twee kinderen. Er is een romantische slaapkamer met een tweepersoonsbed en een kinderkamer met een eenpersoonsbed en een kinderbed. Er is een binnendouche en een verrukkelijke ronde natuurstenen buitendouche. Een buitenkeuken en een binnenkeuken. Er is een groot terras met een ruime veranda. Het huis is geheel privé en omringd door een 3,5 hect groot terrein waar u kunt wandelen en de vruchten kunt plukken.

 

de ligging op een mistige dag

Het huis is in 2019 volledig gerestaureerd. Het is geschikt voor twee personen, eventueel ook voor een gezin met kleine kinderen.

Er is een ruim terras aan toegevoegd en een grote veranda met een buitenkeuken en stenen zithoek waaraan gegeten kan worden maar ook van een siësta kan worden genoten. De veranda, waar heerlijk veel schaduw is, kan met doorzichtige schermen afgesloten worden voor wind en regen. In de winter wordt deze helemaal afgesloten en verwarmd door een houtkachel. De energie die u gebruikt komt van de zon.

de veranda en de buitenkeuken
de buitenkeuken
de veranda
de voorzijde
uitzicht van het terras aan de zijkant
uitzicht achterkant van het huis

Ook heerlijk is de natuurstenen buitendouche. Niemand die u ziet.

de buitendouche
de buitendouche
uitzicht vanuit de buitendouche
uitzicht buitendouche

De keukens

buitenkeuken

De keuken is verbonden met de buitenkeuken.

keuken
de keuken

De slaapkamer

de slaapkamer
de slaapkamer
detail slaapkamer
de slaapkamer

De huiskamer

detail huiskamer

Over de stranden

Er zijn vele standjes in de buurt. Het dichtstbijzijnde strand ligt vlak onder u aan de baai waar u op uitkijkt. Wat verderop is het strand van Skoutari.

het strand vlak onder u
strand en taverna in Skoutari
kerkje op het strand van Skoutari

OVER DE PRIJS

Van oktober tot en met april geldt het laagseizoen-tarief:  €595 per week

Mei, juni, juli, augustus en september vallen in het tarief van het hoogseizoen:  €695 per week

De eind-schoonmaak wordt voor u gedaan en bedraagt  €60.

Mocht u  een langer dan een maand in ons huis willen verblijven, neem dan contact met ons op voor de prijs: irmaachten@gmail.com

OVER DE REIS

U kunt vliegen op Athene. Daar kunt u een auto huren. Op de snelweg houdt u richting Elefsina aan, daarna komt u er met de kaart van Griekenland zelf wel uit. 

U kunt ook met uw eigen auto via Italië reizen. Zelf nemen wij altijd de boot van Ancona naar Patras. Griekenland naderen per boot is een bijzondere ervaring.

OVER HET WEER

Het klimaat in de zomer is bekend, maar dat het ook in de winter heerlijk kan zijn, weet wellicht niet iedereen. Het land is dan onvoorstelbaar groen en het wemelt er van de bloemen en zodra de zon schijnt, en dat doet hij regelmatig is, het zomaar 18-20 graden. Maar ook in het vroege voorjaar vanaf maart, april kan het er zalig zijn. 

OVER ANNULEREN

U dient zelf een annuleringsverzekering af te sluiten.

Contactpersoon in Griekenland

Richard Sommerlechner  0030 698 740 7328, hij spreekt Engels en Duits.

U kunt hem een dag van te voren of op de dag zelf laten weten op welk tijdstip u in Gythion denkt te arriveren. Hij zal u naar het huis begeleiden.

CONTACT

irmaachten@gmail.com / +31629622878